TİMBİR Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

01.05.1978’de Balıkesir’de doğdu. Çocukluk yıllarını Bigadiç’te ve Balıkesir’de geçirdi. İlk ve Ortaöğretimini Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde tamamladı. Ardından Kastamonu’da Güzel Sanatlar- Tasarım bölümünü bitirdi.

Çalışma hayatına ve medya sektörüne ilk adımını, Bigadiç’te 1994 yılında Lise öğrenciliği esnasında girdiği Radyo olan, Mert FM’de attı. Daha sonra Balıkesir’de Radyo 10 ve Karesi TV’de Ana Haber bültenlerini hazırladı ve sundu. Ayrıca, Balıkesir’de iz bırakan ‘Hisler Bulvarı’ adıyla yapılan sanatsal etkinliklerde, sunucu ve solist olarak yer aldı. İzmir’de TRT tarafından düzenlenen ‘ses’ sınavına girdi ve sınav 1’incsi oldu. Eskişehir’de (S)ES TV’de Ana haber spikeri olarak ve Radyo Can’da programcı olarak çalıştı.

1999 yılında Ankara, Kastamonu, Balıkesir ve Eskişehir’de aldığı protokol, liderlik, siyaset bilimi, iletişim vb. eğitimleri sayesinde; Bakanlar, Siyasetçiler, Akademisyenler, Milletvekilleri, Kurum idarecileri, Belediye Başkanları, Öğretmen ve öğrencilere eğitimler verdi. Bu eğitimlerine hala devam eden Akyürek 2001 yılından 2013 yılına kadar iki ayrı gazetede sırasıyla önce muhabirlik, ardından Yazı işleri ve son olarak Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 2013 Yılında yayın hayatını hala sürdüren B. Merhaba Gazetesini ve gazetemerhaba.com haber sitesini kurdu.

Aynı zamanda (BGYC) Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı olan Semra Aman Akyürek evli ve 2 çocuk annesidir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) üyesi olan Akyürek, aynı zamanda AYD Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir. Ayrıca, Türk İnternet Medya Birliği TİMBİR Kurucuları arasında yer alan Akyürek, burada da Yazılı Görsel Medyadan sorumlu Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir.

TİMBİR Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir