TİMBİR Başkan Yardımcısı Menderes DEMİR Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menderes DEMİR – TDGF Genel Başkanı – TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi- AVKON Yönetim Kurulu Üyesi

1959 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Osmaniye’de bitirdi. Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksekokulunda İnşaat bölümünü bitirdi. Azerbaycan İnşaat Mühendisliği Üniversitesine 2004 yılında dikey geçiş yaparak İnşaat Mühendisi oldu. Akabinde aynı üniversitede Yüksek lisansını Deprem konusunda yaparak Yüksek İnşaat Mühendisi oldu. 1987 yılında Hasret Gazetesi yazı işleri müdürlüğü 30 yıl yaptı. 1995 yılında özel televizyon kurulunca Genç TV’de program yapımcılığı ve haber müdürlüğü yaptı. 1998 yılında ORT TV’de yönetim kurulu üyesi oldu. Halen Hasret Gazetesi genel yayın yönetmenliği ve Dijital Medyaport TV’de yayın yönetmenliği yapmakta.

17 yıl Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yaptı.Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucuları arasında yer aldı.

2014 yılında Ankara merkezli Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunu kurdu. Halen TDGF Genel Başkanı olarak görevine devam etmekte.

TİMBİR ve AVKON Kurucular kurulu ve yönetim Kurulu üyesi.

2014 yılında Eskişehir’de Türk Dünyası Gazeteciler şurasının yapılmasında Türk Dünyasının 32 bölgesinden 350 gazeteciyi Eskişehir’de buluşmasına katkı sağladı.Türk Dünyası 1.Gazeteciler şurası gerçekleştirdi.

2015 yılında Tataristan Tat-Medya ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun proje ortaklığında Türk Dünyası 2.Gazeteciler şurasına da  Türk Dünyasından 130 gazeteciyi bir araya getirdi.

2016 yılında Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun organizesinde 2016-2022 yıllarında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Macaristan,Bosna Hersek ve Makedonya ile Özerk Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarının katkılarıyla 7 kez Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini yaptı.

9 ülke 9 şehir 1 festival sloganı ile dereceye giren filmlerin, gösterimlerini dokuz ülkede gerçekleştirdi.

8 ülke 8 Ana Türk Ana Belgesel Filmini Azerbaycan, Türkiye,Kazakistan,Kırgızistan,Özbekistan,Tataristan,KKTC,Makedonya’dan sekiz Türk ana’nın bir araya geldiği “TÜRK ANA” Belgesel Filmin yapımcılığını üstlendi.24 dakika belgesel filminin yapımcısı oldu.

2017-2018 yıllarında Türk Dünyası Sinemacılar Şurasını İstanbul da 2 defa hayata geçirdi.

2017 ve 2019 yıllarında iki defe Türk Dünyası Sinemacılar Çalıştay’ı yaptı.

2020 Yılında Amasya Üniversitesi e ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Dünyası Gazeteciler Sempozyumu ve Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumlarını  gerçekleştirildi.

2021 ve 2022 yıllarında Yakın Doğu Üniversitesinin himayelerinde iki defe Uluslararası Sinema Sempozyumu yapılmasına katkı sağladı.

2021 yılında Türk Dünyasının kültürüne hizmet edebilmek için Türkiye merkezli 7 Türk Cumhuriyeti ve Özerk Türk Cumhuriyetlerinden önemli sinemacılarla birlikte Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfını kurdu.

06 Şubat2021 yılında Türkiye de 11 ilde büyük yıkıma yol açan asrın felaketi Depremin de zarar gören insanlara yardımcı olmak ve dayanışmayı sağlamak için Altı Şubat Depremzedeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdu.

18.06.2023 tarihinde TİMBİR başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.

TİMBİR Başkan Yardımcısı Menderes DEMİR Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir