TİMBİR Başkan Yardımcısı Adil KOÇALAN Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adil Koçalan (İstanbul Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)

İnşaat sektöründen medya dünyasına radikal bir kararla 1994 yılında geçiş yapan Adil Koçalan, sektördeki 30’uncu yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. Kazandığı ödül ve başarı hikâyeleriyle cemiyetin aranan ve sevilen isimleri arasında yer alan Koçalan, fotoğraf çekme merakıyla başladığı meslek hayatına bugün 7 televizyon, 3 radyo kanalı; 3 haber sitesi ve biri Londra’da bulunan, 3 medya şirketi sahibi olarak devam ediyor. Türkiye’de dijital televizyonculuğun öncüsü olan Adil Koçalan, aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın televizyonu TV MOR’u 2015 yılında kurarak güçlü kadınların sesi oldu.

Ordu Yaşam Gazetesi’yle başladığı meslek hayatını kısa sürede ulusal basına taşıyan Adil Koçalan, İHA ve Kanal 6’da Yapım Koordinatörlüğü, TGRT HABER ve FOX TV program yapımcılığı, GNS Haber Ajansı Türkiye Temsilciliği gibi ulusal basının marka isimleri ve majör kanallarında başarılı projelerde yer aldı.

Yerelden ulusala; ulusaldan uluslararası yayıncılığa mesleğini büyük bir aşkla yapan Koçalan, dünya televizyonculuğunun ilk yayın hayatına başladığı Alexandra Palace’ı ziyaret ederek, İngiltere’de uluslararası yayıncılığa adım attı. Türkiye’yi uluslararası platformlarda tanıtmak ve temsil etmek amacıyla Londra’da Euro News Media şirketini kuran Koçalan, Euro News 34 Kanalında İngilizce yayınlar yaparak ülkemizi yurt dışında temsil etme başarısı gösterdi.

Girişimci ruhu ve sosyal hayata olan ilgisi sayesinde sivil toplum kuruluşlarında birçok başarı hikâyesi yakalayan Koçalan, (İGAFED) İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı, (UDM) Uluslararası Dijital Medya Derneği Başkanlığı, (TİMBİR) Türkiye İnternet Medyası Birliği kurucusu ve İstanbul temsilciliği, (OBKD) Ordu Basın Kuruluşları Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerini aktif olarak sürdürmektedir.

1965 yılında Ordu’da doğan Adil Koçalan, evli ve üç kız babasıdır. Uluslararası basın kartı sahibi olan deneyimli gazeteci, aynı zamanda Avrupa Birliği Diplomat Gazeteci pasaportu sahibidir.

18.06.2023 tarihi itibariyle TİMBİR Başkan Yardımcılığı görevine gelmiştir.

TİMBİR Başkan Yardımcısı Adil KOÇALAN Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir