TİMBİR Başkan Vekili Rıfat SAİT Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rıfat Sait, 1966 yılında İzmir’de doğmuş bir isimdir. Evli olan Sait, 1992 yılında İzmir’de kısa dönem askerlik hizmetini tamamlamıştır.

Eğitim hayatına Buca Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nde başlayan Rıfat Sait, 1983 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl içerisinde Sanyo Televizyon Fabrikası’nda elektronik-teknisyenlik stajı yapmıştır. Daha sonra 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Meslek Yüksekokulu’nda muhasebe eğitimi almış, 1991 yılında da Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde İngilizce İktisat bölümünden mezun olmuştur. Akademik kariyerine devam ederek 2006 yılında Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatına 1993-1995 yılları arasında Pepsi-Cola International’da Satış Promosyon ve Merchandising Şefi olarak başlayan Rıfat Sait, ardından Polinas A.Ş.’de Finansman Sorumlusu olarak görev yapmıştır. 1997-1999 yılları arasında Yasar Holding – Yasar Birleşik Pazarlama’da müfettiş olarak çalışmış ve 1999-2002 yılları arasında Osram (Siemens) firmasında Ege-Akdeniz Bölgesi Perakende Satış Müdürü olarak görev almıştır. 2003-2004 yılları arasında Aromel Kozmetik A.Ş.’de Perakende Satışlar Bölge Müdürü olarak çalışmış, 2005-2006 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı İşbir Jeneratör’de Satış Pazarlama Yöneticisi olarak görev yapmıştır. 2006-2009 yılları arasında Elci Eğitim Akademisi’nde Ege Bölge Eğitim Koordinatörü olarak çalışmıştır. Ayrıca TMSF İzmir Kayyumu (Papix) olarak da görev yapmıştır.

Rıfat Sait ayrıca basın, yayın ve medya alanında da çalışmalarda bulunmuştur. 2005-2009 yılları arasında Biz TV ve Kanal 35 TV kanallarında Balkan programları yapmış ve sunuculuk yapmıştır. Köşe yazıları ve makaleleri Akşam, Star, Dünya ve Yeni Asır gazetelerinde yayınlanmıştır. Balkan Günlüğü Gazetesi’nin imtiyaz sahibi olan Sait, 17 yıldır sarı (turkuaz) basın kartı sahibidir.

Rıfat Sait, yabancı dil olarak Arnavutça’yı iyi düzeyde, İngilizce’yi ise upper intermediate seviyede konuşabilmektedir. Katıldığı kurs ve seminerler arasında ürün ve perakende pazarlaması, profesyonel satış becerileri, perakendecilikte verimlilik uzmanlığı, müzakere becerileri, bilgisayar programları ve ISO 9001 Kalite Yönetimi gibi konular bulunmaktadır.

Sosyal aktiviteleri arasında İzmir Balkan Federasyonu (İZBALDEF) kurucusu ve ilk Genel Sekreteri olarak görev yapan Rıfat Sait, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı olarak da tanınmaktadır. İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Planlama Yönetim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu üyeliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırmaları Merkezi (ATMER) Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Rıfat Sait’in yayınları arasında perakende sektörü üzerine araştırmaları, köşe yazıları ve sözlükler yer almaktadır. Siyasi hayata da aktif olarak katılan Rıfat Sait, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği, AK Parti İzmir İl Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca 24. Dönemde AK Parti İzmir Milletvekilliği yapmış, TBMM Dış İşleri Komisyonu üyeliği ve Parlamentolar Arası Türkiye-Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. AK Parti Genel Merkezi’nde Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Anadolu ve Sanayici İş Adamları Derneği (ASİAD) Onur Kurulu üyesi, DEİK Kosova İş Konseyi üyesi ve 18.06.2023 tarihi itibariyle Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

TİMBİR Başkan Vekili Rıfat SAİT Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir