Suluova Belediyesi’nden Taziye Çadırı Hizmeti Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suluova Belediyesi'nden Taziye Çadırı Hizmeti BaşladıBetül Yılmaz/Amasya-BHA

Amasya’nın Suluova ilçesi Belediyesi tarafından vatandaşlara yönelik cenaze hizmetlerine bir yenisini daha eklenerek cenazesi olan ailelere hizmet vermesi amacıyla “Taziye Çadırı” hizmeti başladı.

Amasya’nın Suluova ilçesi genelinde yakını vefat eden hane sahiplerinin kullanımına sunulması amacıyla ilk etapta bazı mahalle muhtarlarına Taziye Çadırı hediye ettiklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, yakınını kaybeden cenaze sahiplerinin taziye için gelen vatandaşları ağırlamakta güçlük geçtiklerini gördüklerini, bir taraftan acısını yaşarken bir taraftan da taziyeye gelenlerle ilgilenmek durumunda kaldıklarını, diğer cenaze hizmetlerinde olduğu gibi bu konuda da destek olmak amacıyla cenaze sahiplerine taziye için gelen misafirlerini daha rahat ve uygun bir şekilde ağırlamaları için taziye çadırı hizmetine başladıklarını kaydetti.

Beşikten mezara kadar vatandaşlara her türlü hizmeti verdiklerini ve vatandaşın hem mutlu gününde hem de acı gününde yanında olduklarının altını çizen Başkan Üçok, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında tüm imkanlarıyla belediye olarak ilçe genelinde 7 gün 24 saat eksiksiz cenaze hizmeti verdiklerini söyledi.

Kendilerine bilgi gelir gelmez ekiplerin harekete geçtiğini ve cenazesi olanların istekleri doğrultusunda hizmet sunduklarını anlatan Başkan Üçok yaptığı açıklamada, “mezar yeri hazırlama, cenaze nakil hizmeti ve gasilhane hizmetimize ilaveten şimdi de içerisinde masa, sandalye ve çay seti bulunan taziye çadırı hizmetimizi başlattık. Hemşehrilerimizin doğumundan ölümüne her önemli anında yanında olarak acısını da sevincini de paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi. (Betül Yılmaz)

Suluova Belediyesi’nden Taziye Çadırı Hizmeti Başladı