Sosyal Güvenlik Kapsamı yüzde 99,4’e çıkarıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kapsamının artırılarak yüzde 99,4 e çıkarıldığı belirtildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kapsamı yüzde 99,4’e çıkarıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, 2002 yılında yüzde 70 olan Sosyal Güvenlik Kapsamının yüzde 99,4′ e çıkarıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan açıklamasında ” Sosyal güvenlik sistemimizi güçlendiriyoruz” dedi.

Işıkhan yaptığı açıklamada 6,6 milyon vatandaşın Genel Sağlık Sigortası priminin karşılandığı belirtti. Aynı zamanda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşın Genel Sağlık Sigortası priminin ödenerek sağlık hizmetlerinden yararlanmalarının sağlandığını açıkladı.

Depremzede vatandaşlarımızın yanındayız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde yer alan 111 bin  vatandaşa kısa çalışma ödeneği kapsamında 1 milyar lira ödeme gerçekleştirildiğini söyledi. Ek olarak deprem bölgesinde 82 bin vatandaşa 697 milyon nakdi ücret ödemesi, kamu görevlilerine tazminat ve fazla çalışma ücreti olarak aylık 3 bin lira ödeme yapıldığı ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kapsamı yüzde 99,4’e çıkarıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir