Şehit annesinin tabutunu taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit annesinin tabutunu taşıdıManisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, bir ay önce evinde ziyaret ederek hatırını sorduğu şehit annesi Cemile Çimen’in cenaze törenine katılarak tabutunu taşıdı.

1993’te Bingöl’de şehit düşen Jandarma Er Ekrem Çimen’in Manisa’nın Selendi ilçesinde yaşayan annesi Cemile Çimen hayatını kaybetti. Şehit annesi kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.
Bingöl Sancaklı’da 1993 yılında terörle mücadele ederken şehit düşen Selendili Jandarma Er Ekrem Çimen’in annesi Cemile Çimen (81) vefat etti. Bir süre önce hastaneye kaldırılan ve daha sonra tedavisine Terziler Mahallesi’ndeki evinde devam edilen Çimen, sabaha karşı hayatını kaybetti.

2007’DE EŞİNİ KAYBETMİŞTİ
2007 yılında da eşi Süleyman Çimen’i kaybeden 6 çocuk annesi Cemile Çimen için cenaze töreni düzenlendi. Terziler Mahallesi Camisi’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Çimen’in naaşı mahalle mezarlığına defnedildi.
Cenaze namazına Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Selendi İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Koçak, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR AY ÖNCE EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ
Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, 09.08.1993 tarihinde Bingöl Sancaklı Karakolunda şehit düşen Jandarma Er Ekrem Çimen’in Terziler mahallesinde ikamet eden annesi Cemile Çimen’i bir kaç kez ziyaret etmişti.
Ağustos sonunda yaptığı ziyarette şehit annesinin bir isteği olup olmadığını soran kaymakam, şehitlerin emaneti ailelerinin her zaman yanında olduğunu belirtmişti. Ziyarette şehit Ekrem Çimen için dua edilmişti.

YENİ EVLERİNDE 1 AY YAŞAYABİLDİ
Şehidin ailesinin 31.12.2021 tarihinde evi yanmıştı. Selendi’nin önceki Kaymakamı Ali Yıldırım’ın girişimleri ile kurumlar ve hayırseverler aracılığıyla yeni bir ev yapılmıştı.
Kaymakam Okumuş, ekim ayı içerisinde yeni evlerine geçen aileyi yeni evlerinde de ziyaret etmişti.
Cemile teyze yeni evinde 1 ay kadar kaldıktan sonra vefat etti. (Mia Haber)

Şehit annesinin tabutunu taşıdı