Rekabet Kurumu 14 Şirkete Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu, Türkiye'de refrakter (ateşe dayanıklı) malzemeleri üreticilerinin fiyatları birlikte artırdıkları iddiasıyla 6, yeniden satış fiyatı tespitinde bulundukları gerekçesiyle 5 firma ile rekabete ilişkin kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 oto galerisi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurumu’ndan 14 Şirkete Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye’deki refrakter malzeme üreticilerinin rekabeti ihlal ederek fiyatları koordineli bir şekilde artırdığı iddiasıyla yapılan ön araştırma tamamlandı.

Araştırmada elde edilen kanıtları değerlendiren Kurul, Asmaş Ağır Sanayi Malzemeleri İmal ve Tic. AŞ, Daussan Refrakter AŞ, Haznedar Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Kümaş Manyezit Sanayi AŞ, Piromet Pirometalurji Malzeme Refrakter Mak. San. ve Tic. AŞ ile Remsan Refrakter Malzeme San. ve Tic. AŞ hakkında resmi soruşturma başlattı.

Bununla birlikte, yeniden satış fiyatlarını belirlemede anlaşarak rekabeti ihlal ettikleri iddiasıyla Piyano Kozmetik Kimya Tekstil Yayıncılık Reklamcılık Org. San. ve Tic. Ltd. Şti, RRH Küçük Elektrikli Aletler Ltd. Şti, Wahl Elektrikli Aletler Tic. Ltd. Şti, 2B İnş. Müh. Taah. Tur. Gıda Teks. San. Tic. Ltd. Şti ve Mehmet Salih Ay-Veysel Elektronik hakkında da soruşturma başlatıldı.

Aynı şekilde, Adana, Antalya ve Gaziantep’te faaliyet gösteren ERY Motors-Eray Ersan, Özgen Gallery ve Canatar Auto isimli 3 oto galerisi hakkında da rekabetle ilgili kanunu ihlal ettikleri iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurumu 14 Şirkete Soruşturma Başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir