Özel: Hep birlikte Taksim’e doğru yürüyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Erkrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Saraçhane Meydanın'da bir araya geldi. Özel "Hep birlikte Taksim'e doğru, 1 Mayıs'ı bayram gibi kutlayacak bir anlayışla hareket edeceğiz" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel: Hep birlikte Taksim’e doğru yürüyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in; İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sendikalarla Saraçhane’den polisin kapattığı Bozdoğan Kemer’ine doğru yürümesi bekleniyor.

Gelecek sene bu yasakların kalmayacağını ümit ediyoruz diyen Özgür Özel, “Gelecek sene bu yasakların kalmayacağını ümit ediyoruz. Bugün de hep birlikte Taksim’e doğru, 1 Mayıs’ı bayram gibi kutlayacak bir anlayışla hareket edeceğiz” dedi.

İstanbul Taksim Meydanı’nda yürüyüşe izin verilmemesine ilişkin koşan Özel, ” Bunu doğru bulmadığımızı sayın Bakan’a birkaç gündür anlatmaya çalışıyoruz. Bir ülkenin en bilinen meydanında 1 Mayıs kutlanmıyorsa o ülkede demokrasi sorgulanır” dedi.

“Beş yıldır Saraçhane’de halk ne diyorsa o oluyor”

Saraçhane Meydanında konuşan Ekrem İmamoğlu şu ifadeler yer verdi:

Son beş yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Saraçhane’deki hak arama mücadeleleri başarıyla sonuçlandı, halkın istediği oldu. eninde sonunda Taksim’de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün, ama seneye…

Umuyorum ki bu sürece karar verenler bu hak arama mücadelesini iyi izlerler. Bayramı yok saymaya kalkan anlayıştan vazgeçerler, temennimiz o. Ama beş yıldır Saraçhane’de halk ne diyorsa o oluyor. Muhtemelen buradan sonra da böyle bir yolculuk başlar.

 

 

Özel: Hep birlikte Taksim’e doğru yürüyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir