Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda

Ankara'da düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı, teknoloji ve eğitim alanındaki yenilikleri bir araya getiriyor. Fuar kapsamında stant açan Ostim Teknik Üniversitesi, ziyaretçilere çeşitli eğitim olanakları sunuyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda

Ostim Teknik Üniversitesi Eğitim ve Öğrenim Merkezi Araştırma Görevlisi Enes Güleç, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, günümüzde teknolojinin etkisiyle insanların farkında olmadan sürekli bir dil maruziyeti içinde olduklarını söyledi.

Telefonlardan internete kadar birçok platformda farklı dillerle karşılaşıldığını belirten Güleç, bu durumun bireylere yabancı dil öğrenme ihtiyacını doğurduğunu ifade etti.

       

Güleç, özellikle Türkçe yanında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça gibi dillerde kurslar düzenlediklerini ve talep olması halinde diğer yerel dillerde de eğitim verdiklerini belirtti. Öğrencilere ve çalışan kesime hitap eden standart programlarının da olduğunu kaydeden Güleç, bu programların haftanın belirli günleri ve saatlerinde düzenlendiğini söyledi.

Ostim Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer ve Dönüşüm Ofisi’nde çalışan Ozan Gürkan Şentürk ise fuarın, öğrenmeye olan ilgiyi artırdığını belirtti. Şentürk, öğrencilere ve ziyaretçilere özellikle teknolojiye dayalı öğrenme imkanları sunduklarını dile getirdi.

İlkokul çağındaki öğrencilere yönelik olarak düzenledikleri etkinliklerle, teknolojiyle iç içe büyümenin önemine vurgu yaptıklarını ifade eden Şentürk, bu sayede gençlerin bilgiye daha erken yaşta ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Ostim Teknik Üniversitesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir