MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜ’NÜN 100. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜ’NÜN 100. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDIMUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜ’NÜN 100. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDI

Hilmi Erdoğan (BHA) Beypazarı

Ankara Kulübü Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğinin 100. yıl dönümüne özel bir program hazırlayarak, Başkentlilere gurur dolu anlar yaşattı. Programa; siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, belediye başkanları, meclis üyeleri, ABB bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu ve Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin “Atatürk Özel Gösterisi” ile unutulmaz anlar yaşandı.
ABB Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, yaptığı konuşmada “Bugün 5 Ekim bundan tam 100 yıl önce ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı büyük Atatürk’e Ankaralılar hemşehrilik beratı vermiştir. Bizler Atatürk’ün hemşehrimiz olmasından büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” Sözlerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Ankara Kulübümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Yenimahalle Belediyemizle beraber güzel bir sanatçımızla birlikte bugünü kutluyoruz. Ben bu hemşehrilik gününü de Ankara’nın tarihi günlerinden önemli bir gün olduğunu inanarak yapıyoruz. Atatürk’e hemşehrilik beratının verildiği günü coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu. (Hilmi Erdoğan)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANKARA HEMŞEHRİLİĞİNİ KABULÜ’NÜN 100. YILI BAŞKENT’TE COŞKUYLA KUTLANDI