Millî Savunma Bakanı Güler, Bahriyelilerle

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TCG GÖKOVA fırkateyninde görev yapan denizcilerin yeni yılını kutladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Savunma Bakanı Güler, Bahriyelilerle

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, yeni yılın son gününde Mehmetçiklerle bir araya geldi.

Adana’daki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığının ardından Doğu Akdeniz’de görev yapan TCG GÖKOVA fırkateynini ziyaret eden Bakan Güler ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, kahraman denizcilerin yeni yılını kutladı. Bahriyelilere hitaben bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım, Kahraman Denizciler, Sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum.

Millî Savunma Bakanlığı olarak görevlerimizi üstün bir gayret ve özveriyle yerine getirmenin haklı gururuyla 2023 yılını geride bırakırken 2024 yılına yeni umutlarla girmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni yılda da görev ve sorumluluklarımızı yine azimle yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyor; ailelerinizle birlikte hepinize sağlık, esenlik ve başarılar temenni ediyorum. Değerli Bahriyeliler, Önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılı da bölgemizde ve dünyada çok yönlü gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği bir yıl olmuştur. Böylesine zorlu bir yılda Millî Savunma Bakanlığımız; devletimizin bekası, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için tüm faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.

Bu kapsamda şanlı ordumuz; son bir asrın en kapsamlı, en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirerek özellikle terörle mücadelede destansı başarılar elde etmiş ve terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirmiştir. Mehmetçiğin karşısında aciz kalan, çaresizliğe mahkûm olan teröristler, artık son çırpınışlarını vermektedir. Maalesef 22 Aralık’ta Pençe Harekâtı bölgesinde, 23 Aralık’ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmalarda 12 kahraman evladımız şehadet makamına ulaştı.

Şehit olan silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum. Vatan ve bayrak aşkıyla canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların bizlere emaneti olan değerli ailelerinin daima yanında olacak; fedakârlıklarını şükran ve minnetle yâd edeceğiz.”

Millî Savunma Bakanı Güler, Bahriyelilerle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir