Milli ağaçlandırma gününde Didim’de fidan dikimi yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli ağaçlandırma gününde Didim'de fidan dikimi yapıldıMilli Ağaçlandırma günü kapsamında Türkiye genelinde 81 il ve 922 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikimi Didim’de gerçekleşti.

Balat Mahallesi’nde bulunan Balat İlköğretim Okulu bahçesinde etkinliğe Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız kurumlarının müdürleri, bazı siyasi parti ilçe temsilcileri, STK temsilcileri, Balat ilköğretim okul öğrencileri ile öğretmenleri ve “Dünya Didim’i Seviyor” festivaline katılan Didim’de yaşayan yabancı uyruklu 75 ülkenin temsilcileri katıldı.
Türkiye Yüzyılına Nefes etkunliğinde 75 zeytin, 50 Fıstık Çamı ve 2 limon servisi dikimi gerçekleşti.
Fidan dikimi kampanyası ile ilgili açıklama yapan Didim Kaymakamı Kuruca, “ Buradaki ülke genelinde Cumhurbaşkanımız nezdinde 11 Kasım tarihinde düzenlenen 81 il genelindeki ağaç dikme etkinliğimizi Didim’de de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Balat Mahallesinde öğrencilerimiz ve Dünya Didim’i seviyor projesi kapsamında yer alan 74 ülke vatandaşları ile birlikte ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Türkiye yüzyılı vizyonu kapsamında yapılan ağaç dikimleri ülkemize bir nefes olacaktır. Ülkemizde yaşanan yangınlar ve erozyona karşı dikilen bu fidanlar bir nefes olacak. Bugün diktiğimiz bu ağaçlar buradaki çocuklarımızla birlikte büyüyecek ve yeşerecektir. dedi.” ifadelerini kullandı. Etkinlik kapsamında ilçe protokolü ve öğrenciler fidan dikimi yaparken, yabancı ülke vatandaşları kendi ağaçları da ülkelerin isimlerini yazarak fidan dikti.

Milli Ağaçlandırma Günü nasıl başladı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2019’da Abdullah Enes Şahin isimli bir gencin Twitter hesabından paylaştığı ve kısa sürede etkileşim alan “Ağaç Dikme Bayramı” önerisine destek vermişti.

Fikri beğendiğini belirten Erdoğan, söz konusu paylaşıma verdiği yanıtta, “Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerine yer vermişti.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı üzerine hesabında sabitlediği paylaşımında, Türk bayrağı, ağaç ve gücü simgeleyen emoji ile “Sayın Cumhurbaşkanım, çağrımıza yanıt verdiğiniz için çok mutlu olduk. Gençlerin ve yüz binlerin sesi olduğunuz için minnettarız.” sözleriyle desteğinden dolayı teşekkür etti.

Abdullah Enes Şahin, Twitter’da “Bir fikrim geldi. Biz neden ‘Ağaç Dikme Bayramı’ ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım.” paylaşımında bulunmuştu. (Kemal Etleç)

Milli ağaçlandırma gününde Didim’de fidan dikimi yapıldı