Mecliste yoğun mesai: Kentsel Dönüşüm, Aile ve Gençlik Fonu teklifleri ve Bütçe Görüşmeleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kentsel dönüşüm düzenlemesi ele alınırken Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun teklifi ile dört bakanlığın bütçesi ilgili komisyonlarda görüşülecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mecliste yoğun mesai: Kentsel Dönüşüm, Aile ve Gençlik Fonu teklifleri ve Bütçe Görüşmeleri

ANKARA – BHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kentsel dönüşümü hızlandıracak kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Düzenleme, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararının yeterli olmasını öngörüyor.

Genel Kurul’da, kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırmak amacıyla hazırlanan 21 maddelik kanun teklifinin bu hafta yasalaşması bekleniyor. Mali gücü olmayan vatandaşlar için devlet tarafından mali yardım yapılması planlanıyor.

Aile ve Gençlik Fonu kuruluyor

Meclis gündeminde yer alan bir diğer önemli konu ise Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasıyla ilgili kanun teklifi. Bu düzenleme kapsamında, yeni evlenecek genç çiftlere geri ödemesiz 150 bin lira kredi imkanı sağlanacak. Ayrıca, ailenin korunması amacıyla hayata geçirilecek olan bu fonun pilot uygulaması depremin etkilerini gösteren bölgelerde başlatılacak. Kanun teklifinin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda bu hafta içinde görüşülmesi bekleniyor.

Bütçe görüşmeleri devam ediyor

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerine de devam edilecek. Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji, İçişleri, Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının bütçeleri de ele alınacak.

Siyasi parti liderleri de Salı ve Çarşamba günlerinde Meclis’teki grup toplantılarında milletvekillerine hitap edecek, önemli konuları değerlendirecekler.

Mecliste yoğun mesai: Kentsel Dönüşüm, Aile ve Gençlik Fonu teklifleri ve Bütçe Görüşmeleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir