Litvanya Büyükelçisinden Trabzon Liman işletmesine ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1) H.E. Mr Ricardas Degutis, Litvanya Büyükelçisi

2) M Vaida Stankeviciene, müsteşar

Genel Müdür Muzaffer Ermiş tarafından karşılanan heyete, Trabzon Limanın ve Şehrin geçmişi hakkında resim sergisi ile bilgilendirme yapıldı.

Büyükelçi tarafından Baltık Denizin Karadeniz’e bağlayacak Viking projesi anlatıldı. Halen devam etmekte olan Ukrayna ve Rusya savaşının bu projenin sürdürülebilmesine engel teşkil ettiğini belirterek, savaşın nihayete ermesi ile yeniden projenin ele alabilineceğine dair ümitlerinin olduğunu belirtti.

Genel Müdür Muzaffer Ermiş; Viking projesinin daha önceki yıllarda gündeme geldiğini, Litvanya Ticaret Bakanının Limanımızı ziyaret ettiğini belirterek,Baltık Denizi kıyısında bulunan Litvanya’nın Klaipedia limanın Viking Projesi ile Karadeniz’e bağlanmasını önemsediklerini belirterek, projenin Kafkasya, Asya ve Ortadoğu’ya açılan en kısa

yolun Trabzon Limanından geçtiği ifade ederek, projenin hayata geçirilmesinde her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretçiler gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını, ilişkinin sürdürülmesi hususunu temenni ettiklerini belirterek limandan ayrıldılar.

 

Litvanya Büyükelçisinden Trabzon Liman işletmesine ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir