KÜNİB Yeni Katılımlarla Büyümeye Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan KISACA/ANKARA (BHA)-14 ülkeden 172 üniversitenin üyesi olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) İran’dan yeni katılımlarla güçlenmeye devam ediyor. KÜNİB’in Tebriz’de gerçekleştirdiği eğitim fuarında İran’ın saygın üniversitelerinden olan Maraghe, Shomal, Mizan, Roshdie, Adib ve Urmia Üniversiteleri KÜNİB’e üye oldular. Bu katılımlarla KÜNİB’in üye üniversite sayısı 178 oldu.

Yeni katılımlarla ilgili görüş bildiren KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Akademik diplomasi yürütmek için bölgemizdeki bilimsel kurum ve kuruluşların seferber edilmesini amaçlayan KÜNİB, bugün gerçekleştirilen katılımlarla üye sayısı 14 ülkeden 178 üniversiteye ulaştı.  Akademik diplomasi sayesinde güçlerimizin birleşmesiyle Kafkasya Birliğini sağlayarak bölgesel anlamda barışa ve huzura katkı sağlamayı amaçlamaktayız. İran’ın saygın üniversiteleri olan Maraghe, Shomal, Mizan, Roshdie, Adib ve Urmia Üniversiteleri bugün birliğimize üye oldular. Bölgesel kalkınmamız ve gelişmemiz için uluslararası anlamda akademik diplomasi ağı oluşturan KÜNİB, yeni üyeleriyle yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecek. Başkan Korkmaz katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek KÜNİB’e üyeliklerin hızla artacağının da müjdesini verdi.” Program sonunda Başkan Korkmaz ve üye üniversite rektörleri katılım belgelerini imzaladılar.

Törenin devamında Maraghe Üniversitesi Rektörü Dr. Mohammad Zad Shakurian, Shomal Üniversitesi Rektörü Dr. Abbasali Rostami, Mizan Üniversitesi Rektörü Dr. Alireza Monadi, Roshdie Üniversitesi Rektörü Dr. Mahdi Sehatkhah, Adib Üniversitesi Rektörü Dr. Abbasali Bahari Ardashiri ve Urmia Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmad Alijanpour KÜNİB’e üye olmaktan ve ortak akademik çalışmalar yapmaktan duyacakları memnuniyetleri dile getiren konuşmalar yaptılar.

 

 

KÜNİB Yeni Katılımlarla Büyümeye Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir