Köylü projenin başlatılmasını istiyor

Dere ıslah projesi yapılan Kastamonu Merkeze bağlı Kavalca köyü içinden geçen dere için henüz bir çalışma yapılmadı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dere ıslah projesi yapılan Kastamonu Merkeze bağlı Kavalca köyü içinden geçen dere için henüz bir çalışma yapılmadı.Köydeki vatandaşlar derenin her yağış sonrasında köy yollarına taştığını dile getirerek, projenin bir an önce başlamasını istediklerini kaydetti.

Kastamonu merkeze bağlı Kavalca Köyü içerisinden geçen dere, yaşanan son yağıştan sonra yine köy yollarına taştı. Köy muhtarı Sabahattin Kethüdaoğlu, bu proje için dilekçelerin verildiği ve projenin bir an önce başlatılmasını istediklerini kaydetti. Öte yandan köy sakinleri de her yağış sonrasında derede su seviyesinin yükselerek köy yolarına taştığı ve bu durumdan dolayı evlerini su basma tehlikesi altında olduğunu kaydetti.

İsmini vermek istemeyen Kavalca köyünde ikamet eden bir vatandaş, dere yatağına yakın evi olduğunu, bu derenin her yağış sonrasında aynı şekilde taştığını ve bundan dolayı da risk altında olduklarını belirtti. Her yağış sonrasında dereden taşan suyun köy yollarına geldiğini dile getiren köylü vatandaş, buraya yapılacak olan dere ıslah projesinin tamamlanmasını istediklerini belirtti.

“HER YAĞIŞ ALDIĞINDA KÖYÜMÜZ SULAR ALTINDA KALIYOR”

Merkez Kavalca Köyü Muhtarı Sabahattin Kethüdaoğlu da söz konusu projenin tamamlanmasını istediklerini dile getirdi. Köy Muhtarı Kethüdaoğlu, konuyla ilgili şu bilgilendirmeleri dile getirdi; “Dere ıslah projesi kapsamında 2 sene önce köyümüze gelindi. Proje kapsamında ölçüm işlemleri yapıldı ve bu projenin sıraya alındığı söyledi. 76’ncı sırada olduğumuz ve sırasıyla bu projelerin yapılacağı dile getirdi. Ama her yağış aldığında köyümüz sular altında kalıyor. Yapılan iş güzel olur, bu projenin de bir an önce yapılmasını istiyoruz.”

Köylü projenin başlatılmasını istiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir