"Kızılay Haftası" kutlu olsun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Kızılay Haftası" kutlu olsunÇorum Kızılay İl Başkanı Av. Hüseyin Kılıç “Kızılay Haftası” kutlu olsun mesajını ileterek , tüm Kızılay çalışanlarına ve gönüllülerine teşekkür etti…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde açılışı 1925 yılından itibaren Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlar. TBMM’nin açılma haftasının aynı zamanda Kızılay Haftası olması fikri ilk 1933 yılındaki Cumhuriyet’in 10. Yılı etkinliklerinde ortaya atılmıştı. Kızılay şubelerinde gayri resmi olarak kutlanan hafta 1939 yılında Kızılay Genel Kurulu’nun gündemine alındı. 1941 yılında Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından 24.11.1941 Tarih 4551 Sayılı Kızılay Yönetim Kurulu Kararı alınır ve 1943 yılından itibaren 29 Ekim – 4 Kasım haftası Kızılay Haftası ilan edildi.

Ankara’da her yıl Hipodrom ’da 29 Ekim’de yapılan geçit resminin son öğesi olarak üzerinde hemşire ve hasta bakıcıların halka gülümseyerek el salladığı, çiçeklerle donatılmış Kızılay arabasının geçmesi, hafta boyunca bu arabanın Kızılay binasının önünde durması ve halka maden suyu dağıtılması bir Cumhuriyet geleneği olmuştur.

1943 yılında ilan edildiği günden beri her yıl 29 Ekim – 4 Kasım haftası Kızılay Haftası olarak kutlanılıyor. Ülke genelinde kutlanan Kızılay Haftası, Kızılay’ın amaç ve hedeflerini nesilden nesle aktarmaya devam ediyor. Kızılay Haftası aynı zamanda iyiliğin temelleri olan Kızılaycılık kültürü ve değerlerinin ülke çapında yaygınlaştırılması için de anlamlı bir zaman dilimi olagelmiştir.

Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Türk Kızılayı; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır.,Türk Kızılayı, ülkemizde ve tüm dünyada yüce dinimiz İslam’ın değerlerini ve insan haklarını referans alarak doğal afetlerde, savaşların yaşandığı anda ve sonrasında zor duruma düşmüş insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırarak 154 yıldır dünyada iyiliğin timsali olmaktadır.

Savaş ve afet durumlarında insani yardım ulaştırmanın yanında Kızılay, kan hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim ve gençlik alanlarında da faaliyetler göstermektedir.

Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.(www.hitittv.net) (hitittv.net)

"Kızılay Haftası" kutlu olsun