Kiraz Festivaline 40 bin kişilik rekor katılım

57. Uluslar arası Kiraz Festivali’ne Tekirdağ’dan ve Yurt dışından 40 bin kişi katıldı. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 57. Uluslar arası Kiraz Festivali’nin kortej yürüyüşü yapıldı. Tekira önünden başlayan yürüyüş Valilik önünde son buldu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BHA- TEKİRDAĞ / CAN ARICILAR

57. Uluslar arası Kiraz Festivali’ne Tekirdağ’dan ve Yurt dışından 40 bin kişi katıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 57. Uluslar arası Kiraz Festivali’nin kortej yürüyüşü yapıldı. Tekira önünden başlayan yürüyüş Valilik önünde son buldu. Yürüyüşe Tekirdağ, Diğer İllerden ve Yurt dışından gelen ekiplerle birlikte yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Tekirdağ valiliği önünde tören düzenlendi. Törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel 57. Kiraz Festivaline yaklaşık 2.5 – 3 milyon misafirin katılacağını ifade ederek, şunları kaydetti;” “Festivalimizin şehrimize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dört gün sürecek bu güzel etkinlik, yaklaşık 2.5 – 3 milyon misafirimizin olacağı güzel bir organizasyon. Bu organizasyonda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza, şehrimizin bütün bürokratlarına teşekkür ediyorum. Gerçekten Süleymanpaşa’nın, Tekirdağ’ın tanıtımıyla alakalı el birliği ile yapılmış muazzam bir çalışma. Elbette eksikliklerimiz olabilir. Ama elbirliği ile Süleymanpaşa’da yaşayan 215 bin hemşehrimizle, Tekirdağ’da yaşayan 1.2 milyon hemşehrimizle birlikte her zorluğun altından kalktığımız gibi inşallah bunun da altından kalkacağız. Şu gördüğünüz kortejdeki yaklaşık 40 bin kişilik kalabalık bu büyük milletin birlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir. Ben sizleri Allah için çok seviyorum, bu milletin bir ferdi olmaktan bir kere daha gurur duydum. Her şeyin gönlünüzce olduğu güzel bir festival olmasını diliyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum”

 

“Uluslararası Festival Haline Geldi”

Tekirdağ AK Parti Milletvekili Mestan Özcan ise 57. Kiraz Festivalinin uluslar arası bir festival haline geldiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü;” Yaklaşık korteje yerli ve yabaca 40 bin kişi katıldı. Pazar güne kadar çeşitli etkinliklerle sürecek. Kiraz Festivali uluslararası festival haline geldi. Müzik evrenseldir. Çok sayıda konserimiz gerçekleşecek. Biz arık seçimi bitirdik. Ne bizim nede Müzik yapan sanatçılara siyasete ihtiyacı var. Biz işimizi yapacağız. Herkes işini yapacak. Bu işin sürdürülebilir olması için katkı sunan başta Süleymanpaşa Belediye başkanımız olma üzere bütün Tekirdağlılara şükranlarımı sunuyorum”

 

Konuşmaların arından Festival ateşi Tekirdağ AK Parti Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagüli Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP il Başkanı Fethi Şirin, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezi Çetin tarafından yakıldı.

Kiraz Festivaline 40 bin kişilik rekor katılım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir