Kerkük’te Karargah Teslimi Krizi

Kerkük Valisi Rakan Said el-Cuburi, şehirdeki Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın kullanımında olan binanın Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) teslim edilmesi kararının ertelendiğini açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kerkük’te Karargah Teslimi Krizi

Bu gelişme, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile yapılan bir telefon görüşmesinin ardından gerçekleşti.

Vali Cuburi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, merkezi hükümete bağlı güçlerin kullandığı binanın KDP’ye teslim edilmesi konusunun ertelendiğini belirtti. Vali, protestocularla yaptığı görüşmeler sonucunda Başbakanın verdiği “erteleme” talimatını iletti ve bu kararın ardından göstericiler, çadırlarını toplama ve protestolarına son verme kararı aldılar.

Kerkük’teki olaylar, KDP destekçilerinin Kerkük-Erbil yolunun açılması talebiyle düzenledikleri gösterilerle başlamıştı. Bu olaylarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, ölü sayısının 3’e, yaralı sayısının ise 9’a yükseldiğini açıkladı.

Irak Başbakanı Sudani, Kerkük’teki olaylar nedeniyle operasyon talimatı vermişti. Kerkük’te karargahın KDP’ye devredilmesi kararına tepkiler sürüyor ve karşı gösteriler düzenleniyor.

Kerkük’te Karargah Teslimi Krizi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir