Kastamonu için toplandılar

Kamu, sanayi, üniversite ve üretici temsilcileri Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu, sanayi, üniversite ve üretici temsilcileri Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Toplantıda Kastamonu ve Türkiye’de var olan atıl orman alanlarının daha fazla gelir getirilmesi konusunda etkin kullanılması için yapılması gereken adımlar, iş birliği ve koordinasyon konuları görüşüldü.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Kastamonu Ünallar Endüstri ve Tarım Ürünleri Dağıtım Pazarlama A.Ş ile Metin Ünal Vakfı Başkanı Metin Ünal, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Ünal ve Ögr. Gör. Sayın Anıl Çokgürses ve Ziraatçı Mehmet Canlı’yı makamında ağırladı. Kamu, sanayi, üniversite ve çiftçinin bir araya geldiği toplantıda, Kastamonu ve Türkiye’de var olan atıl orman alanlarının daha fazla gelir getirilmesi konusunda etkin kullanılması için yapılması gereken adımlar, iş birliği ve koordinasyon konuları görüşüldü.

Toplantıda; Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılacak trüf mantarı ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği konularında izin alınması, yetiştirilmesi, hasat edilmesi ve gerekirse tesisinin kurulması konusunda tarafların pozitif katkılarının artırılarak, ekonomik olarak Türkiye’ye katkı sağlayacak bir çalışmaya imza atılması ve liderlik yapılması konusunda hemfikir olundu.

“İŞ VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLARSAK KASTAMONU VE ÜLKE OLARAK KAZANIRIZ”

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamasında; ” Ülkemiz için yapılan işbirliği ve ortak çalışmalara bir yenisi eklendi. Kanunun verdiği ölçülerde taş üstüne taş koyan tüm sanayi, üniversite ve çiftçilerimizin en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Artı değer sağlarsak, iş ve istihdama katkı sağlarsak ve buna liderlik yaparsak Kastamonu ve ülke olarak kazanırız” dedi.

Hasan Cengiz / Kastamonu

Kastamonu için toplandılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir