İsrail Beyrut’un merkezini bombaladı: 22 ölü, 117 yaralı!

İsrail savaş uçakları, Beyrut'un merkezine hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda 22 kişi yaşamını yitirirken, 117 kişi yaralandı. Lübnanlı güvenlik kaynakları, bölgenin ilk kez hedef alındığını ve en az bir Hizbullah yetkilisinin vurulduğunu onayladı. Birleşmiş Milletler, İsrail'e saldırıları durdurması ve kara kuvvetlerini geri çekmesi çağrısında bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmalar, Beyrut’un merkezine düzenlenen ilk hava saldırısıyla yeni bir boyut kazandı.

İsrail Ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Ras el-Nabaa ve Al-Basta mahallelerine hava bombardımanları gerçekleştirdi. Yoğun nüfuslu bu bölgelerde yaşanan iki büyük patlama sonrasında binalardan dumanlar yükselmeye başladı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve acil müdahale ekibi yönlendirildi.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, Beyrut’un merkezinin ilk defa hedef alındığını doğruladı. İsrail, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah’la çatışmaların artmasıyla Lübnan’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Güney Lübnan, Bekaa Vadisi ve Baalbek bölgeleri ağır hasar aldı, sivil kayıplarda artış gözlemleniyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süreçte 104’ü çocuk, 194’ü kadın toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Beyrut’un merkezini bombaladı: 22 ölü, 117 yaralı!