Meteorolojiden uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor sıcaklıklar 7 derece düşecek!

Meteoloji verilerine göre, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde, İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bugün lodos etkisiyle sıcaklık ortalamanın üzerinde seyredecek, ancak hafta sonu 6-7 derecelik bir soğuma gerçekleşecek. Marmara bölgesinde bugün sıcaklık 30-31 derece civarında olacak, fakat hafta sonu yağmurla birlikte hava serinleyecek. Pazar günü Marmara'daki sıcaklık 7 derece daha düşecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin hava durumu tahminlerini güncelledi. Ülke genelinde kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in bazı bölgelerinde çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İskenderun Körfezi çevresinde, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava koşulları hâkim olacak.

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis beklendiğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde kalacağı ve önemli bir değişiklik yaşanmayacağı belirtildi. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Meteorolojiden uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor sıcaklıklar 7 derece düşecek!