“İnsanlar Mağdur Olmaktan Bıktı, Bizde Dile Getirmekten Yorulduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İnsanlar Mağdur Olmaktan Bıktı, Bizde Dile Getirmekten Yorulduk”Özyürek, “ Sivas’ın Tamamı Teşvik Kapsamına Alınmalı ve Demirçelik İşçilerinin Mağduriyeti giderilmeli. İnsanlar mağdur olmaktan bıktı bizde dile getirmekten yorulduk.” dedi.
TBMM Genel Kurulda konuşan MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas’ta dillerden düşmeyen gündem konularını TBMM’de gündeme taşıdı.
Özyürek, Sivas’ın teşvik kapsamında bir bütün olarak ele alınması gerektiğini, Demirçelik işçilerinin yıllardır yaşadığı mağduriyeti ve çiftçilerin mağduriyetini TBMM’de dile getirdi.
MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas Demirağ Organize Bölgesine verilen teşvikin tüm Sivas’ı kapsaması gerektiğini söyledi.
“TEŞVİK SİVAS’IN TAMAMININ HAKKI”
Özyürek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Sanayi Bakanımız Demirağ OSB’yi teşvik kapsamına aldılar. Fakat burada da Demirağ OSB dışında 1. Organize Sanayi Bölgemiz Vardır. Burada yaklaşık 270 fabrikamız ve yaklaşık 12 bin çalışan vardır. Yeni yatırımcıların olması sebebiyle Demirağ OSB ile 1. OSB arasında bir rekabet ortamı oluşmuştur. Verilen teşvikin sadece Demirağ OSB ile sınırlı kalmaması 1.OSB’ye de bu teşvikin verilmesi gerekmektedir. Yani Sivas’ın tamamı teşvik kapsamına alınasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.
“İNSANLAR MAĞDUR OLMAKTAN BİZDE DİLE GETRİMEKTEN YORULDUK”
Demir-Çelik’e bir an önce sahip çıkılmalı ve gereği yapılmalıdır diyen Özyürek, konuşmasına şu şekilde devam etti. “Sivas’ta Demirçelik fabrikasında bir mağduriyet vardır. Ve bu mağduriyet uzun süreli bir mağduriyettir. Sivas’taki Demirçelik fabrikasına yetkililerin bir an önce müdahale etmesi gerekiyor. En azından burada çalışan 650 işçimizin eğer burası durdurulacaksa tazminatlarının ve geçmişe yönelik ödemelerini alınması ile ya kapatılsın ya da yetkililerin gelip Demirçeliği inceleyerek düzgün bir şekilde işler haline getirilmesini istiyoruz. TBMM’ne sesleniyorum artık Demirçeliğe sahip çıkın. İnsanlar mağdur olmaktan bıktı bizde söylemekten yorulduk.” şeklinde konuştu.
Özyürek, “Sivas’ımız toprağıyla ve çiftçileriyle ülkemizde tarımsal verimliliğin artırılmasına katkı sağlama noktasında, büyük bir potansiyele sahiptir.” dedi. (Hakan Bakar)

“İnsanlar Mağdur Olmaktan Bıktı, Bizde Dile Getirmekten Yorulduk”