İletişim Başkanlığı’ndan “Schengen vizesi” açıklaması

İletişim Başkanlığı'ndan "Hükümet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor" açıklama geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı’ndan “Hükümet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor” iddialarına açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklama ile “Hükümet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor”  iddialarının doğru olmadığı duyuruldu.  Yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“FETÖ’nün manipülasyon amaçlı kullandığı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hükümet, döviz çıkışını engellemek için Türk vatandaşlarına Schengen vizesinin verilmesini engelliyor.” iddiası doğru değildir. Vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere sarkıtılan randevularla ilgili sorunun aşılması için büyükelçilikler çalışmalarını sürdürmektedir. Randevuların ileri tarihlere verilmesiyle ilgili, “başvuruların kapatıldığı” veya “engellendiği” yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.”

İletişim Başkanlığı’ndan “Schengen vizesi” açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir