Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘Tasarruf Genelgesine uymadığı’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Bakanlığın tasarruf tedbirlerini açıklarken bir yandan da Tasarruf Genelgesine uymadığı haberlerine, Bakanlık basın duyurusu yayımladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘Tasarruf Genelgesine uymadığı’ açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığın yayımladığı basın duyurusunda, bir yandan tasarruf tedbirlerini açıklarken bir yandan da Tasarruf Genelgesine uyulmadığı gibi gerçek dışı haberlerle algı oluşturmak istendiğini belirterek açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“17 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle tüm kamu kurumları kapsama alınmış, birçok alana ilişkin kurallar belirlenmiştir. Genelgenin uygulanması konusunda kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve uygulama takip edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızca oluşturulan bilgi sistemlerine kurumlarca veri girişleri yapılmaktadır.”

Açıklamada Genelgenin temel amacının kamuda verimliliği artırmak ve tasarruf sağlamak olduğuna işaret ederek bu yaklaşımla kamuda deprem riski hariç yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliğine dikkat çekerek, binaların ömrünü uzatacak bakım- onarım tasarruf genelgesinin kapsamı dışında olduğunu açıkladı.

Bu tarz çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki Genelgenin uygulanması gerek kurumlarca gerekse Bakanlıkça hassasiyetle takip edilmeye devam edileceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘Tasarruf Genelgesine uymadığı’ açıklaması