HAK-İŞ Taksim anıtına çelenk bıraktı

HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü adına Taksim Anıtına çelenk bırakıldı. Kazancı Yokuşuna karanfiller bırakılarak 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler anıldı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs’ta Taksim’de gerçekleştirilen kutlamalarda tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAK-İŞ Taksim anıtına çelenk bıraktı

HAK-İŞ Taksim’deki 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerine, Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ile HAK-İŞ’e bağlı sendikaların İstanbul Şube Başkanı ve Yöneticilerinden oluşan HAK-İŞ heyeti katıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, Gümüşsuyu’nda bir araya gelerek buradan Yaşasın 1 Mayıs Yaşasın HAK-İŞ, Birlik Mücadele Dayanışma, Birlik, Mücadele, Zafer, Filistin’e Selam Direnişe Devam, HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız, HAK-İŞ Heryerde, Alanlarda Taksim’de  sloganları eşliğinde Kazancı Yokuşuna Yürüdü.

1 Mayıs’ta Hayatını Kaybeden Emekçiler Dualarla Anıldı

Genel Başkan Mahmut Arslan 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşuna karanfil bıraktı.

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden 37 emekçi ve 2019 yılında Şanlıurfa’da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden, Şanlıurfa’ya gelen Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 5 üye ve iş kazalarında hayatlarını kaybeden emekçiler dualarla anıldı.

“Emekçiler Hakları İçin Mücadelelerini Sürdüreceklerdir”

Genel Başkan Mahmut Arslan, Kazancı Yokuşu’nda yaptığı açıklamada “138 yıldır emekçiler hakları için, özgürlük için, gelecekleri için mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu meydan 1977 yılının 1 Mayısında maalesef bazı provokasyonlar, bazı hain planlar sonucu burada bulunan emekçiler bu yokuştan aşağı inerlerken hayatlarını kaybettiler. Bu acı ve halen faillerinin bulunamadığı 1 Mayıs 1977 katliamının hesabının sorulamaması hepimizi üzmektedir. Parlamentoda bu konuda bir araştırma komisyonu kurulmasına rağmen, bunca çalışmaya rağmen ne yazık ki ateş açanlar, 1 Mayıs’ı kana bulayanlar halen bulunamamıştır” diye konuştu.

“1 Mayıs’ı Binlerce Emekçiyle Birlikte Kocaeli’nde Kutlayacağız”

Her yıl bu meydanda ve Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs’ta kaybedilen şehitleri anmak için bir araya geldiklerini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ bundan sonra da 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde yaşadığımız sorunları yüksek sesle konuşmak, sorunlara karşı çözümlerimizi ortaya koymak üzere meydanlarda olmaya devam edecektir. Bugün burada önce anmamızı yapacağız, karanfillerimizi bırakacağız, anıt önünde çelengimizi koyup Kocaeli’ndeki miting alanına hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

“1 Mayıs Faillerinin Bulunmasını İstiyoruz”

Arslan, 1 Mayıs’ın birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması gerektiğini hatırlatarak, “Ben bu günü birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. Emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışmasının sağlanması konusunda HAK-İŞ olarak üstümüze düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Katillerin bulunması ve yargı önünde hesap vermesi konusundaki ısrarımızı devam ettireceğiz. Bu eylem, bütün emek hareketine karşı bir provokasyondu ve bütün emekçiler hedef alınmıştı. Katillerin bir an önce bulunmasını ve hesap vermesini istiyoruz” talebinde bulundu.

Genel Başkan Arslan ve beraberindeki heyet Kazancı Yokuşu’ndan Taksim Meydanına inerek Cumhuriyet Anıtı’na, karanfillerle hazırlanmış Filistin bayrağını temsil eden çelengi anıta bıraktı. Arslan, “Emeğin sömürüsüne karşı tarihsel yürüyüşümüz devam etmektedir. Çalışma hayatında karşılaştığımız sorunların çözümü için, bunları meydanlarda haykırmak için, yanlışları ortaya koymak için, 1 Mayıs önemli bir gündür. Bugün bütün meydanları Taksim meydanı, bütün alanları 1 Mayıs alanı olarak gördüğümüz için uzun zamandır Türkiye’nin her yerinde 1 Mayısı şölen havasında gerçekleştirmekteyiz” dedi.

“Bütün Meydanlar 1 Mayıs Meydanıdır”

Bu yıl binlerce emekçilerle birlikte Kocaeli’nde bir araya geleceklerini ifade eden Arslan, “Aynı zamanda 81 ilde HAK-İŞ il başkanlıkları 1 Mayıs Bildirimizi okuyacaklar. 1 Mayısımızı meydan tartışmalarına, polislerin, tomaların, barikatların olmadığı 1 Mayısları hep özledik ve hayal ettik. Bugün bu meydanda izin verilmiş olsaydı burada mitingimizi yapabilirdik. İzin verilmemişse, izin verilen meydanlarda haklarımızı ve taleplerimizi yüksek sesle konuşmak ve bütün dünyaya birlik mesajı vermek bizim sorumluluğumuzdur. Türkiye’nin bütün meydanlarında özgürlük, adalet ve barış isteyen ve emek hareketinin sorunlarının ortaya koyan çözümler talep eden bütün emekçilerle dayanışmamızı buradan ifade ediyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Mahmut Arslan’ın ardından HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların temsilcileri tarafından HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisi okundu.

HAK-İŞ Taksim anıtına çelenk bıraktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir