Göle’de kuduz vakası görüldü

Ardahan’ın Göle İlçesinde geçtiğimiz günlerde hayvanlarda Şap hastalığı tespit edildi. Hayvan sevkiyatı yasaklanmasının ardından şimdi de Göle’nin Yağmuroğlu köyünde Kuduz vakasına rastlanıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan’ın göle İlçesinde geçtiğimiz günlerde hayvanlarda Şap hastalığı tespit edildi. Hayvan sevkiyatının yasaklanmasının ardından şimdi de Göle’nin Yağmuroğlu köyünde kuduz vakasına rastlandı. Şap hastalığı Göle ve köylerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Birçok hayvanın telef olmasına sebep olan Şap hastalığı için gerekli önlemler alınmaya çalışılırken, Yağmuroğlu köyünde şimdi de kuduz vakası ortaya çıktı. Kuduz vakasının Göle ve çevre köylere sıçramasından korkan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırarak ilçe ve köylerde başıboş sokak köpeklerinin bir an önce toplatılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar.

Göle Yağmuroğlu köyü karantina altında. Vatandaşların çağrılarına istinaden Göle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yetkilileri göndererek vaka görülen köyde gerekli incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından durumun kuduz vakası olduğu tespit edildi. Göle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yağmuroğlu köyü, geçici süreliğine karantina altına alındı.

Göle’de kuduz vakası görüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir