Göç İdaresi Başkanlığı o görüntüleri yalanladı

Sosyal medyada bir kullanıcının Sosyal medyada “Sınır dışı edilmek için Göç İdaresi'ne getirilen sığınmacılara bizim paralarımızla böyle hizmet ediliyor” paylaşımına Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yanıt geldi. Açıklamada, “Başka bir ülkede çekilen ancak sanki ülkemize aitmiş gibi servis edilen, Başkanlığımızı ve ülkemizin düzensiz göçle etkin ve kararlı mücadelesini hedef alan gerçek dışı görüntülerin tamamen provokasyon amacıyla paylaşıldığı açıktır” sözleri kullanıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı’na getirilen göçmenlere ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntüler tartışma yaratırken, Göç İdaresi Başkanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, görüntülerin Türkiye ile hiçbir ilgisinin olmadığını, bir Avrupa ülkesinde çekildiğini belirtti.

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medyada “Sınır dışı edilmek için Göç İdaresi’ne getirilen sığınmacılara bizim paralarımızla böyle hizmet ediliyor” yalanıyla paylaşılan görüntülere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

“Görüntüler Avrupa ülkesine ait”

Bahse konu görüntülerin ülkemizle hiçbir ilgisinin olmadığı, bir Avrupa ülkesinde çekildiği anlaşılmıştır. Dolayısıyla bir sosyal medya platformundan “denzyasaoztur” kullanıcı adıyla paylaşılan görüntüyü çeken kişinin Göç İdaresi çalışanı olduğu iddiası da gerçek dışıdır.  Başka bir ülkede çekilen ancak sanki ülkemize aitmiş gibi servis edilen, Başkanlığımızı ve ülkemizin düzensiz göçle etkin ve kararlı mücadelesini hedef alan gerçek dışı görüntülerin tamamen provokasyon amacıyla paylaşıldığı açıktır. Resmi bilgi ve açıklamalara dayanmayan, algı oluşturmaya yönelik bu ve benzeri provokatif paylaşımlara itibar edilmemelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Göç İdaresi Başkanlığı o görüntüleri yalanladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir