Gelibolu’da Cumhuriyet Konserinde Tarkan Sayan ve Türkü Akbayram Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelibolu’da  Cumhuriyet Konserinde Tarkan Sayan ve Türkü Akbayram CoşkusuÇANAKKALE’nin Gelibolu Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü nedeniyle önce fener alayı, sonrada Cumhuriyet konserinde Türkü Akbayram seslendireceği şarkılarla cumhuriyet coşkusu yaşattı.
Düzenlenen Cumhuriyet etkinlikleri ve kutlamaları kapsamında önce yüzlerce Cumhuriyet sevdalı ilçedeki Orman bölge şefliği önünde toplandı. Yakılan meşale ve marşlar eşliğinde yürüyüş belediye başkanı Mustafa Özacar’ında katılımıyla konser alanına kadar sürdü.
Fener alayından sonra, başlayan Cumhuriyet konserinin ilk bölümünde yerel klarnet üstadı Tarkan Sayan ve arkadaşları sahne alarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve Rumeli türkülariyle izleyicileri coşturdular.
Ardından sahne alan duayen sanatcı Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram, Gelibolu’lara , söylediği türküleriyle muhteşem bir gece yaşattı.
Konserde izleyicilei coşturan Türkü Akbayram’a minyatür bir Atatürk büstü ediye eden belediye başkanı Mustafa Özacar, “biz Cumhuriyetten, faziletten söz ediyoruz ya. Cumhuriyet ne demektir. Tam 99 yıl önce sarayın saltanatının elinden alınıp, halka verilen, halkının kendi kendini yönetmesi şeklinde olan bir yönetim biçimidir. Türkü Akbayram’ın, türküleriyle ezgileriyle dinleyeceğiz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” dedi. (00023)
Sanatçı Türkü Akbayram’da “bu güzel ilçede, bu güzel ve anlamlı gecede sizlerle olmaktan çok mutluyum. Ve şimdiye kadar aldığım en güzel hediye bu oldu” dedi. (Doğan Zelova)

Gelibolu’da Cumhuriyet Konserinde Tarkan Sayan ve Türkü Akbayram Coşkusu