Fidan: Türkiye’siz AB Olamaz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fidan: Türkiye’siz AB Olamaz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 14. Büyükelçiler Konferansı’nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Fidan, Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik yaptığı açıklamada, “Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması önemli. Dış ilişkilerimizin yapısal bir zemine oturması için çalışıyoruz.” dedi.

Hakan Fidan konuşmasında, Türkiye Yüzyılı vurgusunu birkez daha tekrarlarken, ”Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılına, Hariciye’nin 500. yıl dönümünde Türkiye Yüzyılı’na adım atıyoruz. Vizyonumuz Türkiye’yi sistem kurucu ülke haline getirmektir.” diye konuştu.

Fidan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

”Bazı NATO ülkelerinin Suriye ve Irak’ta PKK ile olan iş birliğine son vermeleri gerektiği çağrısını yineliyoruz.Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik çalışmalar sürecek.”

“Tüm kurumlarımızla terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere, ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız.”

”Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çalışmayı sürdüreceğiz. Dünya üzerinde her haneye etki eden tahıl krizinin çözülmesi için çabamızı sürdüreceğiz.”

”FETÖ, PKK gibi tüm terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Tüm kurumlarımızla terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere, ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız.”

”Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflı meseleleri çözümü konusunda biz samimiyiz. Yunanistan ile pozitif atmosferin devamı için uğraşacağız. Yunanistan’dan, Ege’de bizimle aynı samimiyeti bekliyoruz.”

”Milli Davamız Kıbrıs”

”Milli davamız Kıbrıs konusunda duruşumuz açıktır.”

”Filistin’de kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözümdür.”

 

 

Fidan: Türkiye’siz AB Olamaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir