FETÖ operasyonunda 39 kişi yakalandı

FETÖ'ye yönelik olarak 17 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-27" operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

FETÖ’ye yönelik olarak 17 ilde gerçekleştirilen “Kıskaç-27” operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün TEM, İstihbarat ve KOM Daire Başkanlıkları koordinasyonunda il emniyet müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerin örgütün sözde “askeri mahrem yapılanması”, “emniyet mahrem yapılanması”, “güncel yapılanması” ve “finans yapılanması” içinde faaliyet gösterdikleri belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları tespit edildi. Bu kişilerin ifadelerde ve teşhislerde adlarının geçtiği, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu da açıklandı.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği bildirildi. Bakan Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullanarak, operasyonları düzenleyen polis ekiplerini tebrik etti.

FETÖ operasyonunda 39 kişi yakalandı