Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’ya Filistin davasına destek için teşekkür etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin davasına verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’nın Filistin davasına verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. X hesabından yaptığı açıklamada, “İspanya’nın Filistin davasına sunduğu desteği büyük takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares’in ev sahipliğinde Madrid’de düzenlenen toplantılar hakkında bilgi vererek, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkeleriyle birlikte İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Ayrıca, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile yapılan görüşmelerde iki devletli çözüme olan desteğin arttığını gözlemlediklerini ifade etti.

Fidan, Avrupa’nın daha fazla ülkesinin Filistin’i tanıma yönündeki adımlarını ve Uluslararası Adalet Divanı’ndaki davaya daha fazla ülkenin dahil olma hazırlığını umut verici bulduğunu vurguladı. “İsrail’in uluslararası hukuka uymadan desteklenmesi, uluslararası sistemi sarsmaktadır. Ancak bu durumun Batılı ülkeler tarafından da anlaşılmakta olduğu görülüyor” dedi.

Dünya kamuoyunun Filistin meselesini yalnızca İsrail ve destekçilerinin bakış açısıyla görme döneminin sona erdiğini, insanlık vicdanının ön planda olduğunu belirten Fidan, “Filistin ve İsrail’in barış ve güvenlik içinde yaşayacağı iki devletli çözüm, İsrail için tarihi bir fırsat sunmaktadır. Umarız bu fırsat en kısa sürede değerlendirilir” şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’ya Filistin davasına destek için teşekkür etti