Fahiş kira artışına ceza gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Kira fiyatlarının artmasına neden olan boş evlerle ilgili çarpıcı bir adım atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira artışlarını durdurmak ve vatandaşların alım gücünü korumak için gerekirse ceza uygulamasına gidileceğini açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahiş kira artışına ceza gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük Körfez turunun ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların belini büken kira fiyatları ve konut fiyatlarının artmasına neden olan boş evlerle ilgili adımların atılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektör temsilcilerinin İstanbul’da tamamlanmamış ve atıl durumda olan yaklaşık 100 bin konut olduğunu belirtmeleri üzerine, bu evlerin sektöre kazandırılıp kazandırılamayacağı ve boş evlerin kira fiyatlarına etkisine ilişkin bir çalışma yapıldığını söyledi. Ayrıca, bazı ülkelerde boş duran evlerden yüksek vergi alındığına dair bilgilerin de değerlendirildiğini ifade etti.

Gerekirse ceza uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak yapılan çalışmayla bu sorunun üzerine kararlılıkla gidileceğini belirterek, “Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.” dedi. Ayrıca, vatandaşların alım gücünü düşürmemek ve enflasyona karşı korumak için yapılan zamlara göz diken ev sahiplerinin bu davranışların cezasını çekeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ekonomik güvencesini korumak ve kira fiyatlarının daha makul seviyelerde kalmasını sağlamak için bu önemli adımların atılacağını vurguladı.

Gelişmelerin takip edileceği ve konuyla ilgili çalışmaların Bakanlık tarafından sürdürüleceği bildirildi.

Fahiş kira artışına ceza gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir