Erdoğan: Yargı da eleştirilemez değildir

İdari Yargı Günü ve Danıştayın 156’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır." dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan: Yargı da eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştayın 156’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

‘Yargı eleştirilmez değildir’ ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır. Terörü övmediği, şiddeti övmediği insanlar düşüncelerini paylaşabilir.” dedi.

“Mahkeme sayısını 146’dan 221’e yükselttik”

Mahkeme sayısını 146’dan 221’e yükseltiğini söyleyen Erdoğan, “Güçlü, tarafsız, iyi ve seri işleyen bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakacağımız en iyi mirastır. Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesi nasıl yanlışsa, yargının siyasi tartışmaların içine çekilmesi da yanlıştır.  Sizden ve milletimizden gelen talepler doğrultusunda Danıştay’ımızın güçlendirilmesi konusunda pek çok adım attık. Danıştay’ın iş yükü azaldı. Uyuşmazlıkların daha etkin yargılamayla daha hızlı çözülmesi sağlandı. Mahkeme sayısını 146’dan 221’e yükselttik. Türkiye istikbalini ancak daha fazla demokrasi ve daha fazla ekonomik refah, daha fazla güvenlik üzerine inşa edebilir.” diye konuştu.

Erdoğan: Yargı da eleştirilemez değildir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir