Enflasyon 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "yıl sonuç enflasyon oranında gerileme devam ederken, 12 ay sonrasında beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu." dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda enflasyon 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 olduğunu duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Programımızın olumlu sonuçları enflasyon beklentilerine yansıyor. Yıl sonuç enflasyon oranında gerileme devam ederken, 12 ay sonrasında beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu.”

Beklentilerdeki iyileşme, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sürdürülmesinde çok önemli olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,

“Beklentilerdeki iyileşme, enflasyon ataletinin kırılmasında ve kalıcı fiyat istikrarının sürdürülmesinde çok önemli. Mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek artışlardan sonra yıllar boyunca hızla gerilemesini bekliyoruz. Enflasyon gerçekleşmeleri de beklentilerin işleyişi, dezenflasyon sürecinin işleyişiyle beklentiler hedefimize daha hızlı yakınsayacaktır. Hedefimize ulaşmakta kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Enflasyon 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir