Doktorun acısı eğitime ışık oldu

6 Şubat deprem felaketinde Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Eda apartmanında eşi ve çocuklarını kaybeden, kentin tanınmış ve başarılı cerrahlarından Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, çok sevdiği ailesinin adını sonsuza taşımak amacıyla, 30 Ocak’ta temelini attığı ve yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi başardığı Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun resmi açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HATAY-BHA

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, çevre ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şahutoğlu ailesi ve yakınları, eğitim ve sağlık camiası ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, başta Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu olmak üzere depremde yaşamını yitiren canlar için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Okul öğrencilerinden oluşan korunun söylediği şarkılar beğeni toplarken, küçük yüreklerin hep bir ağızdan söyledikleri ‘Parla’ şarkısıyla milli duygular da kabardı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, yaptığı konuşmasında ilk olarak Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun hayırlı olmasını temenni ederken, eğitim alanında yapıkları hizmetlerden ve önem verdikleri hususlardan söz etti.

Daha sonra söz alan Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 6 Şubat kıyametinde kaybettiği canlarının isimlerini sonsuza taşımak adına yaptırdığı okulda, ülkenin geleceğine katkı sağlayacak beyinlerin yetişeceğine olan inancının tam olduğunu vurguladı. Kaybettiği eşi Cavide Şahutoğlu’nun da idealist bir eğitimci olduğunu hatırlatan Şahutoğlu, eğitimin e bilimin ışığında yol almanın önemine vurgu yaparken, aile olarak da her zaman eğitimi öncelediklerinin altını çizdi. Şahutoğlu, kısa zamanda yapımını tamamladıkları okulun inşa sürecinde kendisine destek olan herkese teşekkürlerini de sundu.

Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası il genelindeki eğitim yuvalarında yaşanan hasarları, ardından yapılan, onarılan okul sayılarını ve eğitim özelinde gerçekleştirilen çalışmaları aktardı. Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi, Hatay İl Protokolü, Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve ailesi ile hep birlikte kesildi.

Okulu ve sınıfları gezen Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve beraberindekiler, öğrencilere okul çantası hediye ettiler. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Masatlı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bundan sonra sizlere düşen iyi bir insan olmak ve çok çalışmak. İnşallah başta İskenderun olmak üzere, Hatay’ımıza ve ülkemize güzel ve başarılı insanlar olarak katkı sağlarsınız” dedi.

Okulu gezen davetliler, en ince ayrıntısı düşünülmüş, temiz, konforlu bir okul yaptığı için Dr. Yılmaz Şahutoğlu’na teşekkür ettiler. 12 derslik, bir laboratuvar ve bir rehberlik odasının bulunduğu okulun girişinde Atatürk Köşesi ve büyük bir kütüphanenin yanı sıra Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’nun anılarının yaşatılacağı bir köşe de yer alıyor.

Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılına 550 öğrenciyle başladı.

Doktorun acısı eğitime ışık oldu