Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında, Yüz Genç Lider Başkentte buluşuyor

Ankara’da, Türkiye Kent Konseyleri Birliği koordinesinde Başkent Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ‘’Yüzüncü Yılda Yüz Genç Lider Başkentte’’ etkinliği gerçekleştirilecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında, Yüz Genç Lider Başkentte buluşuyor

Ankara, genç liderlerin buluşma noktası olmaya devam ediyor. Başkent Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen etkinlik, 21-22 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 genç liderin ağırlanacağı etkinlikte genç liderler, geleceğin kent konseylerini ve gençlik politikalarını ele almak üzere bir araya gelecek.

Ankara Kent Konseyi’nde Buluşacaklar

Etkinlik, 21 Ekim Cumartesi günü, Ankara Kent Konseyi (AKK) Binası’nda gerçekleşecek açılış programı ile başlayacak. Kent konseylerinin geleceği üzerine yapılacak görüşmelerle başlayacak buluşmada 81 ilden gelen gençler, görüş alış verişinde bulunacak. Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri gençlerle bir araya gelecek.

Yüzüncü Yılda Ekonomi Paneli

Heyet ardından Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleşecek Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Yavuz Demir’in katılacağı ‘Yüzüncü Yılda Ekonomi’ paneline katılacak. Panelin açılış konuşmasını ATO Başkanı Gürsel Baran gerçekleştirecek.

ABB Meclis Oturumu ve söyleşiye katılacaklar

Heyet, aynı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış konuşmasını yapacağı ABB Meclis Oturumu’na katılacak. Türkiye’nin Liderleri Yönetimde oturumunda, Prof. Dr. Lale Özgenel ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in kent konseyleri hakkındaki konuşmalarıyla birlikte Ankara Yerel Gençlik Eylem Planı sunumu gerçekleşecek. Heyet etkinlik alanında düzenlenecek söyleşi programı ile ilk günkü temaslarını tamamlayacak.

Kültürel ve Tarihi Yerleri Gezecekler

Genç liderler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Ankara’nın kültürel ve tarihi yerlerini ziyaret edecek. Heyet, Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) gezisi, Anıtkabir ziyareti ve Ankara’nın tarihi ve kültürel mekanlarını keşfedecek.

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında, Yüz Genç Lider Başkentte buluşuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir