Cumhuriyet Safranbolu’ya Yakışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Safranbolu’ya YakışıyorKorumanın Başkenti Safranbolu’da Cumhuriyetimizin 99. Yılı nedeni ile gerçekleştirilen ‘CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’ binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse önderliğinde yapılan yürüyüşe CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, STK Temsilcileri, binlerce vatandaş ve basın mensupları katıldı.
 
Saat 19.23’de Sunal Tülbentçi Öğretmen Evin önünden başlayan yürüyüşe, şehir dışından ilçemizi ziyarete gelen bir otobüs dolusu İzmir’li misafir ellerinde bayraklarla katılım sağlarken, Oğuzhan At Çiftliği’nin atları ile katılması ise ortaya güzel olduğu kadar ilginç görüntüler de çıkardı.
 
Marşlar ve meşaleler eşliğinde yürüyen korteje yol kenarlarından ve evlerinin penceresinden eşlik eden Safranbolulular alkışlarla eşlik ettiler.
 
Misak-ı Milli Meydanında son bulan yürüyüşün ardından ATATÜRK anıtının önünde ilk önce Saygı Duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu.
 
Meydanda toplanan vatandaşlar onuncu yıl ve İzmir marşları eşliğinde coşkulu kutlamaya devam etti.
 
Burada bir konuşma yapan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Cumhuriyeti bizlere kazandıran, bu günleri bizlere yaşatan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlemi, minnet ve şükranlar andığımızı belirtmek isterim. Ruhları şad olsun” dedi.
 
Başkan Köse konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Bugün ben Safranbolu’da Belediye Başkanlığı yapabiliyorsam Cumhuriyetin kazanımlarından dolayıdır. O nedenle Cumhuriyetin ve Demokrasinin değerini bilmeli ve ülkemizin hak ettiği şekilde yönetilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Ben gençlere güveniyorum.”
 
Atatürk Gibi Bir Dünya Liderine Sahip Olduğumuz İçin Gurur Duyuyoruz
 
Yakın bir zamanda seçimlere gidileceğini hatırlatan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Türkiye’nin hak ettiği şekilde yönetileceği, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi yönünde hepinizin katkı sağlayacağına da yürekten inanıyorum. Güzel günler yakındır. Cumhuriyetin kıymetini, değerlini bilelim, Mustafa Kemal Atatürk gibi böyle güzel, böyle büyük bir dünya liderine sahip olduğumuz için de çok şanslı olduğumuzu unutmayalım. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”
 
Konuşmanın ardından vatandaşların isteklerini kırmayan Başkan Köse hatıra fotoğrafı çektirdi. (Karadeniz Son Havadis)

Cumhuriyet Safranbolu’ya Yakışıyor