Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ata’nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ekranıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı dolasıyla Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ata’nın huzurunda

ANKARA – BHA

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Aslanı Yol’da başlayan Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu, Genel Kurmay Başkanı Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Yüksek Yargı üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ay yıldız motifli çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakrı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu

Erdoğan ve devlet erkanı daha sonrasında Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, milletçe “En büyük eserim” dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasına zat-ı alinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyet’in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhunuz şad olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ata’nın huzurunda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir