Cevdet Yılmaz: Demokratik Dünya Direnişimizi Yeterince Sahiplenmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen 15 Temmuz Anma Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Yılmaz konuşmasına şehitlere Allah’tan rahmet ve gazilere de şifa dileyerek başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin millet iradesiyle sonlandırıldığının vurgusunu yapan Yılmaz, ”Biz bu dünyada milletin üzerinde bir güç görmedik, görmeyeceğiz diyen sayın Cumhurbaşkanımızın onurlu duruşunu unutmayacağız.” dedi.

Demokratik dünyanın darbe gişimine karşı gösterilen direnişi yeterince sahiplenmediğini ve hassasiyet göstermediğini de belirten Yılmaz, ”Dünya demokrasi tarihine geçecek kıymette olan bu şanlı direnişe maalesef demokratik dünya yeterince sahip çıkamamıştır, gerekli dikkati, sahiplenmeyi ortaya koyamamıştır.” diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Türk demokrasisine vurulan vesayet prangalarının kırılması yönünde tarihi adımlar attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini belirterek, 15 Temmuz’dan çok kısa süre sonra, Türkiye’nin hemen yanı başında dizayn edilen terör devleti senaryolarının bertaraf edildiğini, yeni yönetim sistemi reformuyla da güvenliğinin teminat altına alındığını vurguladı.

Cevdet Yılmaz: Demokratik Dünya Direnişimizi Yeterince Sahiplenmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir