Çanakkale’de su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5’lik otomatik zam kaldırıldı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, içme suyu faturalarına her ay otomatik olarak yansıtılan %5 oranında  zammın kaldırıldığını açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale’de su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5’lik otomatik zam kaldırıldı

Birol GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA

Çanakkale Belediyesinin daha önce içme suyu faturalarına otomatik olarak her ay yansıttığı %5’lik zam iptal edildi. Çanakkale Belediyesi Mayıs ayı toplantısında  daha önce 10 Kasım 2023 tarihinde alınan meclis kararıyla 2024 yılından itibaren içme suyuna her ay otomatik olarak uygulanan %5 lik zam oy birliği ile iptal edildi.

 

 

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, “Artık su faturalarında her ay yüzde 5 otomatik zam olmayacak. Bir yıl sonrasına gittiğimizde toplamda yüzde 60’ı aşan bir indirimi bugünden gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Erkek, “Bugün su faturalarıyla ilgili idaremizin gündeme aldığı bir konuda hep birlikte önemli bir karar verdik. Her ay su faturalarına uygulanan yüzde 5 otomatik zam kasım 2023 meclisinde güncellenmişti. İşte bu kararı kaldırdık. Artık su faturalarında her ay yüzde 5 otomatik zam olmayacak. Bir yıl sonrasına gittiğimizde toplamda yüzde 60’ı aşan bir indirimi bugünden gerçekleştirmiş olduk. Çanakkale’mizde, çeşmelerde, evimizin musluklarında temiz, kaliteli, iyi arıtılmış içilebilir suyumuz olduğunu da mutlaka göz önüne almalıyız. Bu karar vesilesiyle belediye meclisimizdeki Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna da teşekkür ediyorum. Birlikte güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Çanakkale’miz için hayırlı olsun” dedi.

Akıllı sayaçlarda birim fiyatı mevcut tarife üzerinden 16,27 TL. olan 5 ton suyun maliyet fiyatı 81,35 TL. Ocak ayından itibaren %5 oranında aylık zam uygulandığında ilk ayın sonundaki maliyet 85,42 TL. oluyordu. Bu zam işlemi her ay otomatik olarak %5 şeklinde uygulandığında ise 12 ayın sonunda ki 5 ton suyun maliyeti vergiler hariç 93, 24 TL. ye yükselmiş oluyordu.

 

Çanakkale’de su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5’lik otomatik zam kaldırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir