Burdur İl Özel İdaresinden Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri

Burdur İl Özel İdaresi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Burdur Merkez Gazi İlkokulu ve Yeşilova Hürriyet İlkokulu'nda farkındalık etkinlikleri düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURDUR-BHA

Burdur İl Özel İdaresi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Burdur Merkez Gazi İlkokulu ve Yeşilova Hürriyet İlkokulu’nda farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Burdur İl Özel İdaresi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Burdur Merkez Gazi İlkokulu ve Yeşilova Hürriyet İlkokulu’nda farkındalık etkinlikleri düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrencilere mama dağıtılarak, sokak hayvanlarını koruma bilinci aşılandı.

Vetbüs ile Mobil Farkındalık

Öğrenciler, İl Özel İdaresi’nin mobil kısırlaştırma aracı olan Vetbüs’ü yakından tanıma fırsatı buldu. Veteriner ekipler, sokak hayvanlarının korunması ve nasıl davranılması gerektiği konularında öğrencilere bilgi verdi. Bu farkındalık etkinliği, öğrencilerin sokak hayvanlarına karşı duyarlılığını artırmayı hedefledi.

Mama Dağıtımı ve Kısırlaştırma Bilgilendirmesi

İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanları için hazırlanan mamaları öğrencilere dağıtarak onlara hayvanları beslemenin sevincini yaşattı. Ayrıca, köylerde yapılan sokak hayvanları kısırlaştırma çalışmaları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi.

Öğrenciler Hayvan Sevgisiyle Buluştu

Bu etkinliklerle, çocuklara hayvanları korumanın ve onlara karşı duyarlı olmanın önemi vurgulandı. Öğrenciler, sokak hayvanlarıyla ilgilenme ve besleme bilincine erişirken, kısırlaştırmanın da hayvan popülasyonu yönetiminde neden önemli olduğunu öğrendiler.

Burdur İl Özel İdaresi̇ (3)Burdur İl Özel İdaresi̇ (2)Burdur İl Özel İdaresi̇ (1)Burdur İl Özel İdaresi̇ (6)Burdur İl Özel İdaresi̇ (5)Burdur İl Özel İdaresi̇ (4)

Burdur İl Özel İdaresinden Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri