Bakan Fidan Danimarkalı Mevkidaşıyla Görüştü: Gündem İslam Karşıtlığı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lokke Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuşmanın gündeminde Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırılar da bulunuyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Fidan Danimarkalı Mevkidaşıyla Görüştü: Gündem İslam Karşıtlığı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lokke Rasmussen ile yaptığı telefon görüşmesinde, Danimarka’da sürekli olarak devam eden ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik artan saldırıları bir kez daha kınadı.

Fidan, Avrupa’daki İslam karşıtlığının endişe verici seviyeye ulaştığını ve bu tür aşağılık eylemlere ifade özgürlüğü adı altında izin verilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin acil olarak adım atması gerektiğini belirtti.

İsveç ve Danimarka’da da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar dikkat çekerken, bu eylemlerin polis koruması altında ve yetkili makamlardan izin alınarak gerçekleştirilmesi birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan bir karar tasarısını kabul etmişti.

Bakan Fidan Danimarkalı Mevkidaşıyla Görüştü: Gündem İslam Karşıtlığı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir