Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’yle 35 Şehre Ulaşmayı Hedefliyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Trabzon'da düzenlenen "Sümela Kültür Yolu Festivali"ne ilişkin Boztepe Seyir Terası'nda açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’yle 35 Şehre Ulaşmayı Hedefliyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında 2028 yılına kadar her yıl 5 yeni şehir ilave ederek toplam 35 şehre ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Geçen yıl Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlatılan serinin bu yıl 11 şehre yayıldığını belirten Ersoy, geçtiğimiz yıl 5 şehirde gerçekleşen festivallere 33 milyondan fazla vatandaşın katıldığını vurguladı.

Ersoy, “Her yaş grubundan, her kesimden vatandaşımıza hitap eden ve kültür-sanata yoğun, etkili ve kolay erişimini sağlayan Kültür Yolu Festivalleri aynı zamanda yapıldığı illerin tanıtımı ve markalaşması konusunda da ciddi sonuçlar getiriyor. Bu projeleri önemsiyoruz ve her yıl 5 şehir ilave ederek 2028 yılında 35 şehre kadar yaygınlaştırmayı planlıyoruz.” dedi.

Bakan Ersoy, bu yılki serinin 5 Ağustos’ta Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali ile başladığını ve 100 günlük bir seri olarak 12 Kasım’a kadar 11 şehirde devam edeceğini belirtti. Bu etkinliklerin kapsamında önemli konserler, sergiler ve etkinliklerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ersoy, etkinlik yapılan şehirlerin her yıl festival kapsamına alınacağını ve bu sayede şehirlerin hem tanıtımının artırılacağını hem de markalaşma sürecinin hızlanacağını vurguladı.

Bakan Ersoy, “Kültür Yolu Festivalleri ile vatandaşlarımıza kültür ve sanata kolay erişim imkanı sunarken aynı zamanda şehirlerimizin tanıtımını ve markalaşmasını sağlıyoruz. Festivallerin büyümesine devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Bakan Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’yle 35 Şehre Ulaşmayı Hedefliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir