Azerbaycan’dan, Kahramanmaraş’a okul desteği

6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAHRAMANMARAŞ-BHA

Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, “Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu” dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı, Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine, Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Sayın Emin Amrullayev’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, 54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal, Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Vali: İlk andan itibaren yanımızda oldular

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı. Açılış programında konuşan Vali Ünlüer, “Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu. “Tek Millet İki Devlet” şiarının en büyük örneği sergilendi. Bu gördüğünüz alanda da Azerbaycan Devleti ile ülkemiz iş birliğinde, çok değerli projeler gerçekleştiriliyor. Burada sadece bir mahalle değil içinde okulları, sosyal alanları, parkları, alışveriş merkezleri olan yeniden bir şehir inşa ediliyor. Yakın zamanda da inşallah afetzede kardeşlerimizi buraya yerleştireceğiz. Bugün de yine Azerbaycan Devleti tarafından 7 bin 678 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulunun açılışını yapacağız. Azerbaycan Devletinin vermiş olduğu bu destek bizlere büyük güç veriyor. Bizleri moral noktasında zenginleştiriyor. Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize, bütün dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bakan Emrullayev: Hemen Türkiye’ye koştuk

Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, “Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in talimatlarıyla depremlerin hemen ardından Türkiye’ye yardıma koştuk. Kahramanmaraş’ta da Haydar Aliyev İlkokulu’muzun temellerini atarak yola koyulduk. Bugün burada çok özel bir güne hep birlikte şahitlik ediyoruz. Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı için bir aradayız. 2 devlet 1 millet anlayışıyla Kahramanmaraş’ta inşa ettiğimiz okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bakan Tekin: Can Azerbaycan’a teşekkür ederiz

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ise; “Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yeni eğitim öğretim yılını çok başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Eğitim altyapımızı güçlendirmek için bu dönem köklü ve sağlam değişiklikler yaptık. Eğitim sistemimizi günümüz dünyasına entegre ettik, müfredatta değişikliğe gittik. Mesleki ve teknik liselerimizde de bir takım düzenlemeler yaptık. Ana temamızı her gencimizin bir mesleği olmalı olarak belirledik. Çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmaları için adımlar attık. Bizlere destek olan can Azerbaycan’ımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada çok güzel bir birliktelik var. Açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya geldiğimiz okulumuzun da Kahramanmaraş’a ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Derslikleri gezdiler

Açılış konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, derslikleri ziyaret etti. Öğretmenlerle sohbet eden Bakan Tekin, başarılı bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.

Azerbaycan’dan, Kahramanmaraş’a okul desteği