Güran Ailesi’nden yazılı basın açıklaması: “Olayın çözümü için devletimize güveniyoruz”

Güran ailesi, hem olayın aydınlatılması sürecinde devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğuna inandıklarını hem de sürecin adil bir şekilde sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Diyarbakır’da kaybolan ve cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ailesi, olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“Devletimiz olayın çözümü için çalışıyor.”

Güran ailesi, 21 Ağustos’ta kaybolan kızları Narin’in bulunması ve olayın çözümü için devletin tüm birimlerinin yoğun çaba sarf ettiğini ve gerçeğin ortaya çıkarılması için uğraştığını ifade etti. Aile, fail veya faillerin en ağır cezayı alacaklarına olan inançlarını dile getirdi.

“Aile üyelerimiz hedef alınıyor.”

Açıklamada, olayla ilgili olarak gerek Güran ailesinin gerekse de şüpheli olarak gösterilen bazı aile fertlerinin kişilik haklarına yönelik saldırılar yapıldığını ifade eden aile, bu durumun kendilerini derinden üzdüğünü ve yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

“Yasal haklarımızı saklı tutuyoruz.”

Aile, devam eden sürecin sonunda suçluların ortaya çıkması halinde kendilerine iftira atan kişi ve kurumlara karşı yasal haklarını kullanacaklarını belirtti. Devlet yetkililerinin dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiği de vurguladı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde ;

“Aziz milletimize;

21 Ağustos günü kızımız Narin Güran’ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz.

Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkânlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa, olayı çözeceğine, kızımız Narin’in fail veya failleri bulunacağına, bulunacak fail veya faillerin de en ağır ceza ile cezalandırılacağından hiç şüphemiz yoktur.

Yalnız bu süreçte aile fertleri olarak acı ve kederimizden gerek görsel ve yazılı medyada merhume kızımız Narin suistimal edilerek, gerekse Güran ailesine ve şu an şüpheli olarak tutulan aile fertlerinin kişilik haklarına acımasız saldırılar ve iftiralar ile mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu, medyayı izleyen dostlarımız tarafından bizlere bildirilmektedir.

Ayrıca, ilgi ve alakası olmadığı halde bu olay nedeniyle Kur’an kurslarına ve Yüce dinimize saldırılar yapılmaktadır.

Diyarbakırlımız da asırlarca yaşamını sürdüren, kimi zaman da yöneticilik yapmış Gevranizade ailesinin fertleriyiz. Ülkemizin değişik coğrafyasında binlerce Güran ailesi ve yeğenleri yaşamaktadırlar, büyük bir keyfiyetle de vatanına ve milletine bağlı fertlerdir.

Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz; ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’nin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir.

Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakâr yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler.

Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesi’nde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse, bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır.

Şu an olayın sıcaklığı devam etmekte olup, olaylar açığa çıktığında fail veya failler bulunduğunda iftiralar atarak kişilik haklarımıza saldırılar yapan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Maddi ve manevi tazminat haklarımızı mahfuz tutmaktayız.

Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Ülkemizdeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının, acımızdan siyasi malzeme yapmamasını da, mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz.

Devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya da itibar edilmemesini önemle arz ederiz.

Saygılarımızla,
Güran Ailesi”

Güran Ailesi’nden yazılı basın açıklaması: “Olayın çözümü için devletimize güveniyoruz”