Ankara ve İstanbul’da “dikkatli olun” uyarısı

İstanbul ve Ankara Valiliği, beklenen sağanak yağışın ardından yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul ve Ankara Valiliği, vatandaşları yarın beklenen sağanak yağış için uyardı. Her iki valilik de sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorojik değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden sonra, cumartesi akşam saatlerine kadar İstanbul Anadolu Yakası’nda yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ankara Valiliği ise, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre, cumartesi öğle saatlerinden sonra ilimiz merkez ilçeleri ile kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Ankara ve İstanbul’da “dikkatli olun” uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir