Ankara Moda Fuarı başladı

Capital of Fashion (COF’24) Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Capital of Fashion (COF’24) Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın ilki ATO Congresium’da başladı. 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan fuarın açılışına Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Akbaba, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa ile sektör temsilcileri ve konuklar katıldı.

Moda Fuarı’nın açılış konuşmasını REM Fuarcılık adına yapan Remzi Çayır, “Tekstil sektörü ülkemiz açısından çok önemli. Bugün sektör pek çok sorun yaşıyor. Maalesef birçok fabrikamız da ürünlerini üretmek için yurt dışına taşınıyor. Ankara daha fazla organizasyona ev sahipliği yaparak hem temsilcilerin sorunlarını duyurmalı hem de gerekli tanıtımı yapmalıdır” dedi.

Hayati Akbaba: Tekstil Kent projesi için destek istiyoruz

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Akbaba da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Sektörün gelişimine, ihracat rakamlarının artmasına yardımcı olmasını ümit ettiğimiz fuarımızı bu yıl başarılı bir şekilde tamamlayıp, gelecek yıldan itibaren iki sezon halinde organize etmeye devam etmek istiyoruz. Ayrıca Tekstil Kent projemizin hayata geçmesi için de Ankara’nın desteğini bekliyoruz.”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Halka daha kaliteli ürün sunmak isteyen tüm esnafın desteklenmesi lazım. Ankara’nın Anafartalar Caddesi’nde ardından Kızılay ve İzmir Cadde’sinde hizmet vermeye devam eden esnaflarımız var. Bu işi yapmaya devam edenleri tebrik ediyorum. İstihdamın da önemli bir parçası olan tekstil sektörünün gelişimine katkı sunacak bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da yaptığı konuşmada, “Ankara’da ilk kez gerçekleşen bu fuarın gelişerek devam edeceğine ve sektörün gelişimine katkı sunacağına inancım tamdır. İstihdam deposu olan üstelik kadınlarımızın çok rahatlıkla mesai yaptığı bir alan olan tekstil sektörü, ülkemize önemli katkılar sunuyor. Geçen yılı 20 milyar dolarlık ihracat rakamı ile ekonomimize katma değer sağlayan bu alan için bu fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Faruk Köylüoğlu: Ankara Kent Konseyi dünyada bir marka haline geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Köylüoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin başkenti Ankara pek çok sektörün önemli bir merkezdir. Tekstil alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak için de bu tür fuarlar kıymetlidir. Emeği geçenleri kutluyorum. Yerel üreticileri destekleyen bu tür fuarlar şehirdeki moda kültürünü de geliştirir. Moda tasarımı konusunda üniversitelerin de daha fazla program açarak süreci desteklemesi gerekir. Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası’nın da gençleri destekleyecek çalışmalar yaptığını biliyoruz. Moda okulları ile tekstil ve konfeksiyoncular arasında güçlü işbirliği yapılması, bu öğrencilerin iş dünyasına daha hazır bir şekilde girmesine imkân sağlayacaktır. Ankara’nın moda tasarımcıları için atölyeler, ortak çalışma alanları ve yaratıcı iş kümelenmelerini kurmalıyız. Bunun için elimizde çok güzel imkânlar var. Özellikle Ankara Kent Konseyi (AKK) gibi dünyaya bir marka haline geldi. Geçen haftada İran’daydım. Ankara’nın tekstil, turizm tanıtımını yaptım. Tahran Belediyesindekiler, Ankara Kent Konseyi’nin başarılarını duymuşlar. Avrupa’dakileri biliyordum ama Endonezya’dan, Malezya’dan dahi insanlar AKK’yi nasıl örnek alırız diye sordular. Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcımız Halil İbrahim Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Ankara Kent Konseyi gerçekten çok başarılı. Orada ortak çalışmalar yapmak sektöre fayda sağlayacaktır.”

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan da kapanış konuşmasında, “İlk kez düzenlenen bu fuarın alıcılar ile yerli üreticilerimizi buluşturarak ekonomimize katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Üretimi, yatırımı, ihracatı geliştirerek ülke istihdamına katkı sağlamak için sanayicimizle, esnafımızla ve iş dünyasının temsilcileri ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” yorumunda bulundu.

Açılış programı hazırlanan defile ile sona erdi.

Ankara Moda Fuarı başladı