İmamoğlu: Seçmen normalleşmeye zorladı

MBB toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasette normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Seçmen siyaseti normalleştirmeyi, siyaseti kutuplaştırma değil, sistemi bir araya gelme unsuru olarak tanımlamayı hepimize göstermiştir. Net olarak hissettirmiştir. Hatta zorladı.” değerlendirmesini yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: Seçmen normalleşmeye zorladı

Marrmara Belediyeler Birliği (MBB) Meclis’i, 2024-2029 dönemi yönetimini seçti.

Birliğin İstanbul’da yapılan ve Divan Başkanlığını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün yaptığı ilk meclis toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey tek aday olarak gösterildiği seçimde birliğin yeni başkanı oldu. Başkanvekilliğine ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün seçildi.

210 üyenin oyunu alan Mustafa Bozbey, görevi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan devraldı. Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği çatısı altında; 6’sı büyükşehir olmak üzere 11 ilde faaliyet gösteren belediyeler bulunuyor

İmamoğlu: Seçmen merkezle yerel arasında denge oluşturdu

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği toplantısında açıklamalarda bulundu.

‘Siyasette normalleşme’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Bu dönemin bence iki temel özelliği vardır: Birincisi; özellikle seçmenler son seçimlerde, merkezi ve yerel yönetimler arasında yeni bir denge oluşturmuştur. Bu dengenin, vatandaşın hayrına bir iş birliğine dönüşmesini yürekten umuyorum ve diliyorum” ifadelerini kullandı.

“’Vatandaş bizi sınayacak”

İmamoğlu, şöyle devam etti: “İkincisi; aynı zamanda seçmen siyaseti normalleştirmeyi, siyaseti kutuplaştırma değil, bir araya gelme unsuru olarak, sistemi olarak tanımlamayı hepimize göstermiştir. Net olarak hissettirmiştir. Ve hatta zorlamıştır. Bu konunun, samimiyetin, iş birliği alanlarının genişletilmesinin bize çok büyük fırsatlar sunacağını biliyor ve inanıyorum. Tabii vatandaşlarımızın da bu sürede bizi sınayacağını, bizi takip edeceğini düşünüyorum.”

 

İmamoğlu: Seçmen normalleşmeye zorladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir